Чому привітний персонал вигідний для компанії?

Привіт!

Сьогодні розповім вам одну історію, яка сталася зі мною два дні тому. Щоб Ви краще зрозуміли – трошки передісторії  🙂

Є одна аптека, в яку я приношу каталог Оріфлейм. Жінки там працюють по змінах. Мені повезло, бо перший раз, коли я зайшла з каталогом в ту аптеку, там чергувала чарівна і приємна дівчина Оля 🙂 Пам’ятаю, мені так страшно було заходити до незнайомих людей і щось їм пропонувати. Тому після покупки я просто запитала: «Можна Вам залишити каталог Оріфлейм подивитися ?» І все! Коротко і зрозуміло. Можливо, трішки тихо і несміливо  😉 І Оля ввічливо відповіла : «Так, залишайте».

работа фармацевт

Через три-чотири дні я приходжу забирати каталог.

Чому я це роблю? І що я з того маю? – Відповіді в наступному пості.

А сьогодні я хочу поговорити про жіночку з аптеки, яка віддавала мені каталог минулого разу. Я не знаю, як її звати, і, чесно, не хотіла б знову з нею спілкуватися. Впевнена, якби я перший раз, коли приносила каталог,  потрапила на неї – я б більше туди не приходила. Ніколи!  Але заради такої приємної людини як Оля, я час від часу відвідую цю аптеку 😀

Я зайшла в час, коли не було відвідувачів біля прилавку, тобто в спокійній обстановці можна було поговорити. Тільки розмови в нас не вийшло. Так от, та жіночка, тільки-но почула слова «каталог Оріфлейм» зразу захитала головою зі словами: «Ні-ні». Вона навіть не послухала моє запитання – чи можна вже ЗАБРАТИ каталог? Отримавши-таки те, за чим прийшла, я одразу попрощалася і вийшла з аптеки.

А тепер питання: якщо персонал поводиться непривітно, що виграє з такої ситуації компанія? Нічого! Навпаки, вона втрачає, втрачає мене, як лояльного теперішнього клієнта, втрачає майбутніх клієнтів – моїх знайомих і друзів, яким я могла б порекомендувати цю аптеку.

Так, я розумію, людей напрягає, коли ходять кожного дня агенти і щось їм пропонують. Але ж я заходжу до них як клієнт. Я роблю покупки в аптеці, даю їм прибутки, і в кінці своєї покупки чемно пропоную просто залишити у них каталог. Без жодної реклами і гучних презентацій високих знижок, як дехто практикує  🙂

Невже важко сказати: «Залишайте каталог» ? Навіть, якщо він на одному місці пролежить всі три дні і до нього так ніхто і не підійде.

купить тушь 5в1

Мій висновок – в даній ситуації та жіночка просто має особисте несприйняття бренду Оріфлейм. Причини на те можуть бути різні. Тут вже треба спілкуватися і виясняти 🙂  Але правило «Слухати клієнта на робочому місці» ніхто не відміняв. І якби вона була більш уважною і привітною до мене, то я б залишилася лояльним клієнтом цієї аптеки. А так… Просто тепер буду звертатися до них не коли мені щось треба там купити, а у випадку, коли мені треба щось купити і за прилавком аптеки працює жіночка з іншої зміни 🙂 Отже, я вже не буду часто і регулярно приходити до них, а набагато рідше. А це вже, погодьтеся, менш вигідно для аптеки.

А Ви стикалися з ситуаціями, коли вас непривітно обслуговував персонал аптеки чи приватного магазину?